Het was een feest

Zondag 19 januari 2020 hield Roesalka haar inmiddels traditionele Nieuwjaarsfeest. Er viel heel wat te vieren:

  • 20e Nieuwjaarsfeest
  • 5 jaar ambassadeurs van de Oekraïense cultuur
  • 65 jarig jubileum als vereniging

Met hulp van de leden van Roesalka en vele vrijwilligers op de achtergrond werd de zaal in het Excelsiorgebouw in Hengelo omgetoverd tot een echte feestzaal. Tafels mooi ingedekt, flessen jubileumwijn op tafel, verse bloemen en een kaarsje. Het decor van een feest, en dat werd het dan ook.

Meer dan 100 gasten uit binnen- en buitenland namen plaats in de zaal en kregen een muzikale show van Roesalka en de gastartiest Mryia, een dansgroep uit Den Haag, voorgeschoteld. Aan tafel werden tussendoor de heerlijkste Oekraïense gerechten geserveerd door de leden van Roesalka. Deze gerechten waren door de leden van Roesalka zelf bereid en het keukenteam in de tent buiten gaf de zo belangrijke finishing touch aan de gerechten voordat ze geserveerd werden.

Het programma liep flink uit maar niemand die dat vervelend vond. Toen rond half acht het dessert was opgediend en verdwenen was het tijd om de gasten huiswaarts te laten gaan. Wat was het fijn om zoveel blije en tevreden mensen te zien die hadden genoten van een heerlijke middag met Oekraïense zang, dans en eten. Roesalka heeft zich opnieuw een ware ambassadeur van de Oekraïense cultuur getoond.