Nieuwjaarsfeest 2019

Roesalka NJF-2019

Over het Nieuwjaarsfeest

Sinds 2001 organiseert Roesalka op de zondagmiddag op / of na 14 januari (Nieuwjaarsdag volgens de Christelijk orthodoxe kalender) een Nieuwjaarsfeest. Ontstaan uit een ‘terugkomdag’ met de mede-reizigers van de reis naar Oekraïne in 2000, om met een hapje & drankje de foto’s uit te wisselen (zo ging dat toen).

Ontwikkelingen

In de loop van de jaren is het event uitgegroeid tot een landelijke meet & greet van de diaspora en de Nederlanders met binding inzake Oekraïne en/of de Slavische cultuur. Een huisgemaakt Oekraïens saladebuffet, aangevuld met wat gehaktballen, is uitgegroeid tot (eveneens huisgemaakte) food-courts met Oekraïense specialiteiten, onder professionele begeleiding. Aan de bar is een variëteit van het standaard dranken assortiment te koop, aangevuld met traditionele Oekraïense dranken.

Tegenwoordig

Het Nieuwjaarsfeest is verworden tot een traditie, met een warme meet & greet en prachtige cultuur. Vorig jaar wisten we de banduristen “Trio Mal’vy” naar Nederland te halen. Deze editie het ensemble “Kralytsja“. Roesalka kan het op deze wijze aanbieden dankzij diverse sponsoren, waarvoor onze hartelijke dank!

Een thema dat we dit jaar willen benadrukken is Posvjatky. Dit is de dag volgend op een periode van 12 dagen feest (7-19 januari). In deze feestperiode van de Christelijk Orthodoxe kalender vallen het kerstfeest, nieuwjaar en Wodochrestja, de heilige doop.

Waar en wanneer

Het feest zal plaatsvinden op zondagmiddag 20 januari 2019 in het Excelsiorgebouw, Geerdinksweg 40 te Hengelo. De zaal is open om 13.00 uur, het feest begint om 14.00 uur.

De kosten zijn €17,50 voor volwassenen. Voor kinderen van 4-12 jaar geldt het speciale tarief van  €7,50  U kunt reserveren via onderstaand formulier op deze website, meldt u tijdig aan want vol is vol. Gebruik van het food-court  is inbegrepen bij de toegangsprijs. Drinken is voor eigen rekening.

U kunt vooraf betalen via rekeningnummer NL46INGB0005650024 ten name van OEKRAIENSE ZANG EN DANSGROEP ROESALKA onder vermelding van ‘Nieuwjaarsfeest 2019’. Betalen aan de kassa bij de entree is slechts bij uitzondering mogelijk. Voor het reserveren kunt u onderstaande formulier gebruiken.

Voor meer informatie kunt u ook een mail sturen naar info@roesalka.nl, bellen met 06-11014788 of een boodschap achterlaten in ons gastenboek op deze site.

Tijdens het feest zullen ook foto- en video-opnamen worden gemaakt. Deze dienen alleen ter promotie van Roesalka en zullen op geen enkele andere wijze zonder toestemming van de betrokken personen worden gebruikt. Mocht u toch bezwaar hebben tegen publicatie van uw foto op de Roesalka site of Facebook pagina dan kunt u dat laten weten bij één van de bestuursleden of de organisatie van het Nieuwjaarsfeest.