Trio Mal’vy

Uit Odessa komt het Bandura trio Mal’vy.

Dit trio van bandura spelers is in 1994 ontstaan uit het het Odessa Regionaal Filharmonisch gezelschap.

Het concert-programma van Mal’vy bestaat uit uitvoeringen van muziek van verschillende genres en stijlen – van klassiek tot hedendaagse pop-composities, en tal van liedjes.

Het ensemble is een constante eenheid. De repertoire keuze, de inrichting van het podium en de kostuums (van schetsen van pak tot borduren) is allemaal het resultaat van hun collectieve activiteiten. Daarom is hun werk origineel en uniek.

“Mal’vy” waren de winnaars van de internationale wedstrijd voor de

beste uitvoering van de Oekraïense liedjes (Ivano-Frankivsk, 1996). Daarna hebben ze deelgenomen aan festivals in de Oekraïne en in het buitenland. Het trio heeft herhaaldelijk aangetoond dat zij met hun kunst de inwoners van steden van Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Polen, Finland, het VK en de Arabische Emiraten heeft kunnen bekoren.

Hun werk is bekroond met vele diploma’s en certificaten voor de beheersing en bevordering van de nationale kunst.

Het trio bestaat uit: Tatiana Vasiliev, Galina Kasatkina, Nina Morozevich.
Tatiana Vasiliev – afgestudeerd aan het Odessa Staats Conservatorium A. V. Nezhdanova, in de klasse van bandura. Zij wordt een diplomate van de internationale spelers op het folk-instrumenten genoemd.  Zij combineert haar artistieke activiteit met het onderwijs. Zij geeft les aan een gespecialiseerde muziek school.

Galina Kasatkina – afgestudeerd aan het Odessa Staats Conservatorium A. V. Nezhdanova, in de klasse van bandura en solo-zang. Combineert haar artistieke activiteit met het onderwijs. Zij geeft les aan een gespecialiseerde muziek school P. Stolyarsky (leraar, vocale klasse).

Nina Morozevich – afgestudeerd aan het Kiev Staats Conservatorium P. I. Tchaikovsky, in 1987, in  de klasse van bandura. In Odessa ging ze werken aan muziek Academie, afdelig folk-intrumenten en haalde daar haar phD in 2003 op dit instrument. In 1988 werd zij de solist-bandura speler van het Odessa Regionaal Filharmonisch gezelschap. Sinds 1994 maakt zij deel uit van het trio Malvy (part-time).